please click here...

Tuesday, November 23, 2010

aWaRd LaGi?? thanks u all...

yeay...eiyda dapat award lagi...thanks tau korang...
kali ini eiyda dapat byk award...so,eiyda letak semua kat sini ok..
award yg pertama dari MR. FAZRIL
nie award yg comel tu...

tak kusangka blog ku ini "interesting"...haha..poyo jap...

Q: Thank and link the person that gave you the award
tQ so much MR. FAZRIL

Q: Pass this award to 15 bloggers that you just recently discover

Q: Let them know that they've won the  award 
ok, no problem 

Q: State 7 things about youself
hepy go lucky, suka bc novel, suka melayari internet, mula minat berblogging,
suka memasak, student UM, anak ke-7 dr 8 adk beradik

--------------------------------------------------------------------------

ok, award seterusnya nie pulak dari
MIZZ SHAG kiter...
nie award yg dia bagi...

interesting blog?? terharunya...;)

belog yang kemas susun aturnya, header dia sgt cute (lip lap lip lap gitu),
dan page pun sng nak load...

Kenapa letak nama belog anda, ~EIYDA~?
hmm..sebab nie belog eiyda, so letak nama sendirila...hehe

Dari mana datangnya idea untuk URL anda; http://eiydaasaari.blogspot.com?
gabungan nama eiyda n arwah abah

Apakah kaedah penulisan belog anda ?
penulisan dalam bahasa melayu dan entry yg dipostkan
eiyda tulis jer pape yg menarik hati eiyda...


Apakah perasaan anda bila tengok belog orang cantik dan menarik
sedangkan belog anda tidak ?
owh, sudah semestinya timbul rasa kejelesan sedikit dan still tertanya2
bilala belog buruk rupa nie nak jadi cantik macam tu...hmm...=(

Bilakah belog anda di wujudkan ?
30 June 2010...


Siapakah orang pertama yang tahu dan menjadi pengikut belog anda ?
orang yang pertama tau kakak eiyda (tp dia xder blog) and
follower pertama tuan punya belog aku anak pahang...

Sila serahkan anugerah lengkap berserta dengan 
soalan soalan ini pada 5 bloggers :

------------------------------------------------------------------

award seterusnya dari MIZZ MIRA
nie award dia...

nice blog? bahagianya hidup...hahaha

soalan untuk award nie...

1. Kenapa aku pilih nama blog aku mcm tu?
dah jawab kat atas td...

2. 5 perkara yang aku suka?
eiyda suka baca novel, melayari internet,
berblogging, love pink purple colour,
suka tengok citer korea

3. perkara yang aku tak suka?
tak suka orang meludah kat merata2 tempat,
tak suka orang merokok (asap dia buat pening kepalo den nie ha..)
tak suka orang sendawa kat muka kita (busyuk ar..)

4. tag org lain.

----------------------------------------------------------------------

award seterusnya eiyda dapat dari dua orang blogger 
yang cun2 iaitu MIZZ EPA dan MIZZ LIA..
nie award diaorang...

 i am sweet blogger like candy??auww...

tag orang bertuah nie...

--------------------------------------------------------------------

award seterusnya datang dari PRINCESS MOMOY 
dan PRINCE KAIS  (wah anak raja tu bagi award nie..haha)
nie award diaorang...

actually, eiyda pernah dapat award nie, tapi 
sbg tanda penghargaan eiyda publish sekali lagi...;)

soalan and jawapan blh tgk SINI...



p/s : ok, done...penat betul tulis entry kali nie. 
1st time tulis entry yang sangat panjang and tag orang seramai nie...hahaha..anyway, thanks tau korang bagi award 
kat eiyda..eiyda hargai sangat2...bagila lagi yer...;)




9 comments:

♥-- emieysandra --♥ said...

comel award tu!
tq eyda ;D

Miza Yusof said...

hi dear. miza datang ambik award ni.
thanks tag miza :)

Queen M said...

byk nyeee..hehehe

zmah said...

Akak jawab kat sini tau...
1.Kenapa blog akak "ceritaku untuk mu"
Kerana cerita ini berkisar kehidupan akak yang ingin berkongsi dengan rakan blog.
2.Dari mana idea URL akak http://zmah-ceritaku.blogspot.com
Idea spontan dan ianya adalah dari nama akak sendiri digabungkan dengan nama blog.
3.Kaedah penulisan...
Sebolehnya akak nak guna sepenuhnya BAHASA MELAYU ingin memartabatkan BAHASA MELAYU kita,blog ini umpama travelog/jurnal perjalanan akak...
4.Bila blog akak diwujudkan?
Tarikh tak ingat lah dik,maklumlah orang lama cepat lupa...bulan OKTOBER 2009..baru lagi dik
5.Siapa orang pertama tahu dan jadi pengikut anda?
Semestinya SUAMI TERCINTA...tapi dia tak tulis blog,adik akak pun ikut akak kedua lepas SUAMI akak dia tulis blog htt://kasihsuci-whh.blogspot.com
Soalan seterusnya tak dapat jawab sebab akak tak tahu nak bagi sapa ramai kawan ni,kalau bagi kepada 5 orang je...takut yang lain terasa...nantilah akak fikir dulu

misz FaTiN said...

byk nye dia dpt award..
congrate!!

tq juga bg fatin award..sukenye ^_^

ILYAH said...

Tq for that award...:-) yummy

Hanis Azla said...

tq eiyda.. nnt akak ambil award tu yer..

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan .. tengok jgn x tengok.. sila klik disini dan klik disini. Juga tutor 4 the latest read more klik disini.
Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
DISINI

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

Blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis dan memberi info.. Semoga sejahtera dan sentiasa diberi keberkatan olehNya.. wassalam.

aki.tilu said...

wah,..aki nak award jugak! ;P

baca sambil derma...click sini...

TiNggAL kEsAn JaRi AnDa Di SiNi...tQ