please click here...

Friday, November 12, 2010

Selamat Pengantin Baru Raja Farah...



Tadi eiyda tgk tV and terbuka Wanita Hari Ini, kat TV3...Tajuk untuk hari ini ialah "debaran raja sehari"...rupa2nya pasal perkahwinan Raja Farah... Raja Farah Raja Aziz,22 telah selamat dinikahkan dengan pasangannya Megat Bashirun Qayyum bin Dato' Zakaria,25 kira-kira jam 11:05 pagi tadi. Pasangan ini dinikahkan sendiri oleh bapa pengantin perempuan, Raja Aziz Raja Ngah dengan mas kahwin RM888 tunai. Pengantin lelaki memberikan hantaran sebanyak tujuh dulang, manakala pengantin perempuan membalas sebanyak sembilan dulang.Antara barangan yang dihadiahkan kepada Raja Farah ialah Iphone 4, Wangian Gucci, Set Solekan Christian Dior, sepasang persalinan, Tas Tangan Coach dan tidak ketinggalan wang hantaran berjumlah RM8888.Untuk pihak lelaki pula, Farah menghadiahkan Iphone 4, sejadah, kain pelikat, Set Wangian Issey Miyaki, sebentuk cincin daripada Habib Jewel, dan Set Barangan Dunhill, Jam Tangan Tissot, sebuah Al-Quran dan tasbih.Tarikh nikah diorang pun comel jer, 12/11/10...diorang nie dah ditunangkan 09 oktober lepas.. diorang bercinta xsampai pun setahun...diorang start bercinta pada 14 feb 2010...diorang rancang nak bersanding next year...diorang xleh buat majlis resepsi dalam masa terdekat sebab Raja Farah terlibat dengan pengambaran drama "Kau Aku" musim kedua terbitan astro sehingga 31 dis 2010...Pasangan ini dijangka mengadakan majlis resepsi pada awal tahun hadapan dan merancang untuk berbulan madu dengan aktiviti menyelam skuba ke Pulau Sipadan, Sabah dan Raja Ampat, Indonesia pada Januari 2011.suka tengok baju nikah diorang tadi.Pasangan ini kelihatan sama cantik sama padan dengan mengenakan sepasang persalinan berwarna putih dan biru rekaan Syahril Nurdin....sweet jer tgk...Raja Farah pun cantik jelita...perunding perkahwinan diaorang kata sekitar pelamin diorang tadi ada kolam air and kat dalam tu ada ikan emas...diorang buat pelamin camtu sebab dua2 suka xtvt scuba diving...walaupun eiyda xla minat sangat dengan Raja Farah tapi harap2 perkahwinan diorang kekal hingga ke akhir hayat...Amin...














Love Myspace Comments
p/s: hrp2 50 tahun lagi pun diorang bahagia macam
pasangan kat ats nie...hehehe
 

credit picture to : Gua.com



23 comments:

♥-- emieysandra --♥ said...

aminn..
bila bce kisah artis khwin ni, terus t'dtik dlm hati..bape lme la kekal, sb artis xlekang citer cerai berai

laskar rainbow said...

tadi pun cik pelangi ada tgk jgk kt TV3. mmg cun lah baju dia kan =)

nurulain zakaria said...

sweet....:)

biskut said...

hmmm...artis.kena senyum jer dulu.

☆aDihAys☆ said...

xmnt sgt raja farah..tp hope this couple happily ever after..

eZad niMo said...

waa~ x tahu plak. lama dh x tgk tv, hehehe~
=)

(One) SiTi* said...

hahaha..lawa, link gmbr kartun joget tu amek kat mana?
nak..!

Webmaster@Echam said...

Tahniah. Semoga kekal ke akhir hayat.

Rabiatul Adawiyah said...

Wah.. cantik la baju dia.. ada lagi tak gambar2 dia? :)

Ashiya Mizuki said...

wah...da kawen da..alhamdulillah..kawen awl, bagus..hopenye berkekalan ;)

alinac lover said...

semoga dorg berbahagia

FeeZ~Hafizah~cucuatokaji said...

semoga mereka bahagia n kekal smpai bile2 amin...jdkan kisah2 artis lain sbagai pengajaran dlm berumahtangge =)

nadey said...

amin....semoge kekal smpai akhir napas...huhuhuhuh

yayalya said...

waaaa cantik raja farah!! :)semoga semuanya selamat ja lah kan

Hakim Az said...

menangislah syaitan bila dua jiwa disatukan dlam perkahwinan :)

Bukan Gadis Comel said...

seronotnya kawin! =P

hafidzah hafidz said...

wohooo~ hope kekal..macam nenek ngan atuk kat atas tu..hehehe..comel!

fatin hanani said...

kita doakan mereka bahagia :)
amin :D

zacky ~786~ said...

Amin.~

Cikbelog said...

Alhamdulillah..kawen dah raja farah ni..moga kekal bahagia dunia akhirat :)

RiSha4ever said...

waaa.. peminat raja farah rupanya... lawa dia kan... ahaks

iDa said...

suka22..semoga perkahwinan mereka berkekalan sehingga akhir nyawa mereka......amin.....

cik lya said...

hah..bile die nikah??terkesima jap o_O

baca sambil derma...click sini...

TiNggAL kEsAn JaRi AnDa Di SiNi...tQ