please click here...

Tuesday, January 11, 2011

..Tips Agar Tidak Bosan Di Dalam Lif..


11 tips supaya korang tak bosan semasa di dalam lif:

1. Ketika korang hanya berdua dengan orang tak dikenali, cuit bahunya! Kemudian korang pura-pura melihat ke tempat lain..

2. Buat muka menyeringai kesakitan sambil pegang kepala korang dan menjerit "Diam, semuanya diam!".

3. Bawalah kamera dan ambillah gambar semua orang yang ada di dalam lif.

4. Pindahkan meja kerja korang ke dalam lif. Jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka sudah membuat temujanji?

5. Letakkan sebuah bungkusan di sudut lif, jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka mendengar bunyi tik...tik...tik...

6. Korang pura-pura jadi pramugari/pramugara! Tunjukkan prosedur keselamatan penerbangan seperti di dalam kapal terbang.

7. Ketika pintu menutup, beri pengumuman kepada semua orang. "Bertenang, jangan panik, nanti pasti terbuka lagi!".

8. Bukalah beg tangan korang, sambil melihat ke dalam beg tangan, tanyalah "Udaranya cukup tidak disitu?"

9. Diam dan jangan bergerak sama sekali di sudut lif, menghadap dinding, jangan sesekali keluar.

10. Dengarkan suara di dinding lift dengan stetoskop.

11. Buatlah garis di lantai sekeliling korang menggunakan kapur, lalu beritahu "Ini adalah wilayah SAYA"


p/s : try buat ek korang..;P




15 comments:

zalin said...

hahahaha..nice..

kay yea said...

hahhaa..nti kene anta ke spital tampoi~~

Che An Dusuki said...

tuan blog pernah buat camni ke?

kalau berkesan, barulah ada new follower nanti :)

intan izani said...

haha,kelakar

tomatokering :) said...

bagus ahh ! umah ceq memang kena naek lif ! ekekekeke :P

iszieylyanziy said...

hahaha,,sempoi lah,,,

Muhammad Burn said...

haha... tuan blog nih pnah cuba tak???JOM TENGOK GAMBAR MANUSIA PELIK

HaNTwO said...

hahahah sapa yang buat tu memang sengal..

misyamissyou said...

haha..confirm org kate gile..hahaa

aisyah bet ^^ said...

hahhahaaa lawakkkkk ,penat gelakk

eszol said...

gua gelak gila2

mana dpat ni?

ezany said...

kalo buat camni dah sah kena bawak hospital gila..

sukahaha said...

lepas tu kena hantar kat tanjung rambutan kekeke...

jemput sini yer
blog Matdin

~eVerYtHiNG~ said...

hahaha..bgs2..mmg idea bgs klu tgh2 takut duk dlm lif

Aswadi Jawal said...

salam perkenalan...
i follow u, u follow me :)

baca sambil derma...click sini...

TiNggAL kEsAn JaRi AnDa Di SiNi...tQ