please click here...

Pages

Friday, January 14, 2011

TRILOGI CINTA - ADAPTASI NOVEL SHARIFAH ABU SALEM


Salam...Ada berita baik untuk peminat2 novel karya Sharifah Abu Salem iaitu Trilogi 'Tak Semanis Impian, Tak Seindah Mimpi & Tiada lagi Mimpi. Saksikan karya2 tersebut diterjemahkan dalam bentuk drama pada :

Setiap hari Ahad - Selasa
Jam 10 Malam
Di TV1
Mulai 2 Jan 2011
40 episod

Lakonan:
Norjinah : Fouziah Gous
Razif : Rosyam Nor
Salmi : Amyza Aznan
Norseha : Siti Fazurina

SINOPSIS :
Sinopsis Trilogi Cinta

Kisahnya bermula dengan mengambil latar situasi berlaku selepas tamat peperiksaan STPM, Norjinah terpaksa memilih untuk menjadi pembantu rumah Razif kerana tidak tahan selalu dimarahi oleh dileteri oleh bapa tirinya, Pak Badar.Perkara itu dicadangkan abangnya, Anuar yang pernah menjadi pembantu peribadi Razif, pemilik Raz Corporation dan juga salah seorang ahli lembaga pengarah Mawar Holdings milik keluarga isterinya.
Kedatangan Norjinah ke rumah Razif, di saat Razif berdepan dengan masalah rumahtangga apabila isterinya Salmi, meninggalkannya untuk bersama lelaki lain, Amir. Salmi meninggalkan Razif kerana jatuh cinta dengan rakan perniagaannya itu.Kerana cinta yang mendalam, Razif sanggup mengambil Salmi semula apabila Salmi dtinggalkan oleh Amir selepas terlibat dengan kemalangan. Salmi dibawa pulang ke rumah dan diberi layanan yang tidak berbeza oleh Razif. Sikap Razif membuatkan Norjinah kagum dan menghormatinya. Razif memaafkan semua kesilapan masa lalu Salmi. Salmi sangat terharu pengorbanan Razif.

Salmi yang menjadi serba-salah dan kekurangan telah menyarankan Razif berkahwin dengan Norjinah tambahan lagi anak-anaknya Balkis dan Ameera rapat dengan Norjinah. Badrul, adik Salmi amat kecewa dengan perkahwinan mereka kerana telah jatuh cinta dengan Norjinah. Pak Badar, bapa tiri Norjinah menabur fitnah bahawa mereka berkahwin kerana telah terlanjur. Norseha pula memberontak untuk ke Kuala Lumpur. Hasratnya tercapai dan menetap di rumah Razif dan Norjinah setelah Salmi meninggal dunia. Norseha selalu menggoda Razif dan tidak henti mencari peluang. Norseha didapati mengandung setelah dinodai Shahrul adik bongsu Salmi.

Kehidupan Norjinah terus dirundum pelbagai sengketa tapi mujur Razif dan ibunya Mak Nab selalunya menyokongnya serta anak-anak Razif memberi kekuatan kepadanya.Lalu bagaimanakah kesudahannya? Mampukah Norjinah dan Razif mempertahankan ikatan cinta mereka meskipun pelbagai halangan yang mendatang? Sejauh manakah Razif dan Mak Nab mampu meneruskan usaha membela Norjinah?

p/s : ada tak antara korang pernah baca novel nie?
6 comments:

Sha-MyLivingLife said...

dah baca novel ni...best tau....

NOOR FATIN said...

xpenh baca lagi.. huhu

Anonymous said...

xpenah bace tp tgk citenye kat tv..mmg boleh layan huhuu

Aku Dan Teksi said...

Belum pernah baca lagi,saya jaran baca kisah2 cinta sebab tak minat.

p/s nanti dtg.ke blog dengan benar ya.

missamy said...

dah penah bce tyme sklh rndh dulu .
dahh lupa dahh jln cte :(

Anonymous said...

Vous avez de bons points il, c'est pourquoi j'aime toujours verifier votre blog, Il semble que vous etes un expert dans ce domaine. maintenir le bon travail, Mon ami recommander votre site.

Mon francais n'est pas tres bon, je suis de l'Allemagne.

Mon blog:
restructuration credit et Rachat de credit pour fonctionnaire

baca sambil derma...click sini...

Blogwalking List