please click here...

Sunday, March 13, 2011

Berita Harian Persenda Tsunami di Jepun,CNN Laporkan Isu Penghinaan Tersebut!


Salam..Korang ada baca tak Berita Minggu hari ni?Kalau korang baca mesti tau pasal karikatur kat atas ni..Untuk pengetahuan korang karikatur tersebut dah tersebar luas kat Malaysia kerana seolah-olah mempersendakan musibah yang melanda negara Jepun sekarang.Pada awalnya ia hanya tersebar luas di facebook2 dan blog2 tempatan tetapi akhirnya ada seseorang yang telah melaporkan tentang isu penghinaan Berita Harian tersebut kepada CNN iReport dan akhirnya pihak CNN menyiarkan tentang isu tersebut di laman web mereka.Tak sampai 4 jam seramai 11,359 yang view dan 955 yang shared artikel tersebut di CNN.Hmm...nampak gayanya,jadi isu besar la lepas ni.Mesti negara2 lain akan kecam Malaysia.Walaupun pihak Berita Harian minta maaf melalui facebook mereka tetapi ia masih tak dapat dimaafkan oleh sesetengah individu.Tu la padahnya tak jaga sensitiviti orang langsung, negara lain ditimpa musibah kita boleh buat lawak pulak, sepatutnya simpatila sikit.Mungkin hari ini hari diaorang dapat musibah,manala tau esok2 hari kita pulak kan?Nauzubilah...
Kalau nak tau lebih lanjut KLIK SINI






9 comments:

atiEy_[azHa] said...

laaa . haa tu laa . ish ! ni yang tak suka ni .

:: Zanna :: said...

ad baca gak..mmg x de sensitivity tol kan..hish!!! benda seyes pun buat main2..

Terkini : Kesan dari tsunami di Jepun

SMK JENAGOR said...

otomen pun lari da,, hhehehehe..

risa said...

tak baik lah macam tu..walau ape pon kite tak boleh nak judge sape2 sebab kite pon hamba yg lemah kan

akmal said...

ish3x..tak patot bwt cam gitu

noraauliyya said...

at0yaiiii...punca pmusuhan jew...

EmpayarUtama said...

hmmm...

Kaoshi said...

berita harian = berita haram.

malaysia's biggest troll since 1997.

fairuz.tahir said...

tiada sensitiviti langsung

baca sambil derma...click sini...

TiNggAL kEsAn JaRi AnDa Di SiNi...tQ