please click here...

Thursday, March 24, 2011

Cubaan Membunuh Diri di KB Mall!


Salam...korang ada x dengar berita pasal seorang gadis cuba bunuh diri di KB Mall,Kelantan petang tadi?Sebab apa ek gadis tu nak bunuh diri?Nekad betul dia,sanggup pi panjat tempat tinggi2 camtu..Yang eiyda tau,macam2 spekulasi yang dibuat oleh orang ramai tentang sebab musabab gadis tersebut cuba bunuh diri..Ada yang kata gadis tu dapat result SPM yang teruk,ada yang kata frust dalam percintaan...mak aih,kot ye pun failed spm atau kena tinggal dek pakwe, takkan tak sayang nyawa adik oii..susah payah mak bapak besarkan kita,senang2 nak bunuh diri...kenangla jasa diaorang sikit,mesti diaorang sedih tengok anak diaorang camtu..lagipun,kalau betulla sebab gagal dalam spm,spm bukanla 100% penentu masa depan kita...ramai jer yang berjaya dalam kerjaya masing2 walaupun result spm diaorang teruk.dan kalaula nak bunuh diri sebab putus cinta,memang bodohla..macamla takde lelaki lain dalam dunia nie kan..kalau dah lelaki tu tak sayangkan kita,kita mesti sentiasa ingat masih ada yang sayangkan kita sepenuhnya iaitu Allah SWT..Hmm,apala nak jadi dengan remaja sekarang nie..Sesungguhnya kesalahan membunuh diri merupakan satu kesalahan yang terlalu besar.Orang yang membunuh dirinya akan diazab di akhirat kelak sebagaimana dia membunuh dirinya di dunia sepertimana dijelaskan oleh Nabi Muhammad S.A.W.Dan orang yang membunuh diri diharamkan syurga oleh Allah.So,sentiasa beringatla kita ye...Bunuh diri bukanlah satu cara terbaik untuk selesaikan masalah kita..Semoga Allah melindungi kita dan keluarga daripada terjadi hal2 camni...Amin...












23 comments:

azharr said...

jgnlah ada org islam yg buat mcm ni..nauzubillah

shida saje said...

fuhh! eiyda nekad budak tu eh nk bunuh dri~

nseb selamat juga!

Da Niel said...

Dah tengok video dier? Masa bomba nak selamat kan dier, dier nekad nak terjun juga! memang tak sayang nyawa..

cik zureen said...

sampai macam tu skali ke? ishh.. sabar je la.. nape la diorang ni tak sayang nyawa yea?

adan said...

dah tgk video ni.. budak tu ta pape ke?

eiyda said...

azhar~
nauzubillah...

eiyda said...

shida~
a'ah...nekad betul dia...nasib selamat,kalau tak mati sia2 jer...

Da Niel~
yup,dah tgk...tu la,kalau eiyda jadi bomba tu,eiyda lepas jer tgn dia...dah nak terjun sgt...hehe(oops...;P)

eiyda said...

cik zureen~tu la...diaorang nie xsyg nyawa btl..


adan~alhamdulillah...budak tu selamat..;)

nur ikhyar dee said...

nasib selamat,kala tak tak cium bau syurga la...

HATYCIKNUURUL said...

moga Allah ampunkn die,.sayanglah nyawa,bkn kite yg cipta,.ya Allah,adik adik,.hurrmm,xtau nak kate bile tgk vid2 smlm,.mcm2 dnia skang,.

Cik Yana said...

Pehhh~ ramai amek gambar die. Pemes jap. Hehehe~ Pape pun, tak boleh nak salahkan die sebab nak bunuh diri. Mungkin ada sebab die buat camtu. Antara dia dengan Tuhan je yang tahu. Yang lain, amek pengajaran, jangan tiru camni :)

Entry terkini: Entry Kasih Sayang Kepada Nuffnang

noornazuha said...

diorang ni macam dah tak ada iman kan..subhanallah...atau pun attention seeker kot...

fatien ! said...

orang 'cerdik ade akal'

eiyda said...

nur ikhyar~tu la psal,kalau ditakdirkan mati time tu,mmg xcium bau syurgala...nauzubillah...

cik nuurul~smga jadi iktibar pada semua..

cik yana~tu la...femes ames jap..;)

noornazuha & fatien~
tu la pasal,diaorang nie xfikir guna akal,ikut jer kata hati...harap2 kita semua xgitula...Insya Allah..

Misz Yuyu said...

sih3 ape nk jd la

apik pehe said...

nasib bek jatuh btol2 kt tilam tuh..haishhh

syazwanie swift said...

masyaAllah. dunia2.

QamaYaya said...

bdk2 skrg ni....tak pkir pjg...huhuh

Anonymous said...

http://wanwidget.com
ish, teruk la budak skrg ni, xder pertimbangan langsung bila ada masalah

Gee said...

wahh..jgn la cmtu...setiap masalah ada jalan nya..setiap penyakit ada ubatnya..kecuali mati..nie lg x syg nyawa...

sumanje said...

Salam ziarah…
Jemput singgah di blog baru Sumanje
Tentang Malaysia
Terima kasih atas kunjungan anda
Semoga Ceria selalu dan happy blogging
Dari ~~~SuManje~~~~~~~~~…………………

:)..

Sempoi Guy said...

kesian budak tu.mesti takde tempat nak mengadu.apa2 pun kita boleh mengadu pada Allah SWT.

khai said...

banyak kali dah KB mall naik nama..^^

baca sambil derma...click sini...

TiNggAL kEsAn JaRi AnDa Di SiNi...tQ