please click here...

Sunday, October 31, 2010

mEnCari idEntiti yg HiLanG... (1st tAg)

fuyoo...punyala terkejut tadi bila bukak blog dan tgk kat shoutmix, cik miera hassan yg come lote nie tggl msj bbunyi camnie...


alamak...eiyda kena tag la...first time nie...hehe,tQ cik miera syg ya...(kalau xnk jwb blh x?? hehe...apa2 pun ko tetap kna jwb cik eiyda ya.. mesti dan wajib hukumnya!!! huhu)...ini bermakna smua rahsiaku akan terbongkar jua...jom tgk apa yg nk rahsia sgt tu...

"once you have tagged, you are supposed to write a note 25 random, facts, habit, or goal about you? at the end, choose 25 people to be tagged, you have to tagged a person who tagged you...if i tag you, its because i want to know about you"

  • nama sebenar ~~~~~ ~~~~~~~
  • org suka pggl eiyda, ain, su (bukan susu ya), dan suhaida
  • diberanakkan pada 4 Jun 1989 (ooo...muda remaja lagi rupanya)
  • lahir kat hospital kuala terengganu, hari ahad jam 9 am
  • berbintang gemini
  • anak ke7 dari 8 beradik (fuyoo...ramainya)
  • suka layari internet, berbasikal, memasak, baca novel
  • pelajar UM, course economics and admin
  • masa kanak2 riang ribena dulu, ada hati nak jadi lawyer tapi bila dah besar nie terambil pulak cos economics and admin, (so ko eiyda tak blh nak berangan dah nak jadi lawyer sbb mmg confirm takkan tercapainya...huhu)
  • seorg yg peramah,rajin dan baik hati (cewah,perasan la plk)
  • sseorg yg cepat sensitif dlm sstgh perkara (haa...terbongkar rahsia ko ya...buruk benor...hish, hish, hish)
  • suka warna pink, purple, merah dan hitam
  • kalau gi mana2 and ternampak kedai buku, confirm masuk walaupun kedai tu sebesar semut...sbb suka tgk2 barang2 kat kedai buku especially novel2 walaupun tak beli apa2 pn nnt
  • suka kumpul novel2 alaf 21, komik detective conan,doraemon dan majalah manga (mcm budak2 la plk baca komik doraemon...huhu)
  • kenangan yang paling manis (lebih manis dari lollipop), jadi best student masa stpm 2008 dan masuk paper sinar harian (sinar harian jer, tu pun ko dah hepy yer...hish hish hish)
  • kenangan paling pahit, kehilangan org yg plg tersayang iaitu my father Mohamed @ Asaari pd 17 Mei 2010 yg lalu...sdhnya...Al-Fatihah...(dah2...jgn sedih2, sekarang sesi menjawab soklan, concentrate ok!!)
  • kalau gi shopping complex, mesti gi tgk baju2 yang terbaru (so,bila dah berkenan tu faham2 la ya...yg xfhm tu duk diam2,dan buat2 faham ok...shhh)
  • suka beli selendang tapi jarang pakai (membazir betulla eiyda nie kan...hmm)
  • paling suka makan tomyam dan ikan keli (tapi kalau dah ada dpn mata, semua jns makanan pn ko belasah jer kan eiyda???...hehe)
  • paling paling dan paling teramat sangat tak suka org buat fitnah dan suka meludah kat merata2 tempat (yaks...geli nak termuntah...uweeekkkk)
  • ada bela kura2 handsome yang bernama WIRA berumur 11 thn ( dah tua ya En.kura2)
  • suka tgk drama2 cintan-cintun dan yg sedey2 (lps tu mula la ko menangiskan)
  • paling suka dgn subjek mathematic masa sekolah dlu...slalu dpt A (poyo jer kan)
  • suka tgk gadget2 terbaru kat pasaran especially  mp4 player (pastu mulala ko bli satu kan)
  • ada skandal cinta dengan Fahrin Ahmad...shhh,jgn bising2 tau nnt kontroversi plk (hahahaha...poyo btlla ko nie eiyda, si Fahrin tu knl ko pn x...tiba2 ada skandal la plk)
fuhhh...penat betulla cari identiti eiyda yg hilang tu...sekarang kena tag 25 org plk...

11 comments:

ain kadir said...

uish,,25?kenapa x 50 terus?huhu..
thanks coz tag keyh..nnt saya jawab!
ha..jenuh la nak pk..hehe..

syieda said...

haha,..soalan die not very bad:)
sib baik x kena soalan teruk2 kan cik eiyda??hihi

chentamiera said...

waaa.... kiter banyak persamaan la yunk..hihi..suka nyer.
pasni, kalau masuk kdai buku, kiter kene buat2 beli barang gak..haha..ramai yang dah tau ni..haish. =)

bubbleheartgummy said...

da jawab da, tq tag sy aw :)

Aisyah AR said...

eiyda syg....sya dah jawab dah tag eiyda....huhuu...thanks ya eiyda...sudi tag..huhu..

ILYAH said...

hai...nice blog...pink gitu.:-) Tq for being my follower.. Ini Blog Aku kene tag...TQ..nnt kite jwb...:-) Have a nice day..

LyNn HaMzAh said...

rajin betul la jawab tag...hehehehe...

akmafaizal said...

adeh..akak tak jwp lagi tag sebegini..huhu :P

DeQna""" said...

wah,,best 2..!

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

kak gebu pun suker abca novel...
nak2 yg jiwang kan...hehhehe

eiyda said...

haha..actually xsuka pn buat tag yg pjg2 nie...
to : chentamiera...hehe pasni kalau msk kdai buku kna bli jgk buku sbb smua org dh tau rahsia kta....kta bli bku 555 tu pn dh cukup kan???=P

baca sambil derma...click sini...

TiNggAL kEsAn JaRi AnDa Di SiNi...tQ