please click here...

Thursday, December 2, 2010

Aneh Tetapi Benar...

salam semua...wa...penatnya badan...beberapa hari nie eiyda
busy betul...al-maklumla final exam..fuh, lega sikit...
just tinggal satu paper jer lagi pada isnin depan...
korang tolong doa2 kan eiyda ek...hehe...
ok, kali ini eiyda nak kongsi benda2 yang aneh tapi benar...
jom baca sama2...

semua orang pernah kena gigit nyamukkan??
(kalau tak pernah tu sah dia dari planet pluto yang sesat kat bumi nie)
tetapi korang tau tak apa yang menariknya,
menurut kajian di negara Barat, nyamuk lebih gemar 
menggigit orang yang kakinya berbau...
haha...kaki korang berbau ker?? =P 
Oleh sebab itu eiyda sarankan korang sentiasala letak 
perfume kat kaki tu supaya sentiasa wangi....
so, xderla nyamuk nak gigit korang lagi...
hehe...

okey, sekarang korang tengok paha masing2 lak
(cepat tengok!!!) Didalamnya ada satu tulang yang sangat besar 
dan kukuh..(korang tengokla sampai tahun depan sampai terjuling2 mata tu pun 
still tak nampak melainkan korang gi scan paha tu...hehe).. Sebenarnya kan, 
tulang paha korang tu lebih kuat daripada batu konkrit tau!!! 
Cuba korang bayangkan sekuat-kuat batu konkrit, masih dapat 
dipecahkan melalui satu pukulan karate, sedangkan tulang paha 
manusia tetap bertahan...Kalau tak percaya, korang suruh member 
korang yang jaguh karate tu buat macam nak pecah batu konkrit 
kat paha korang,tengok apa jadi ek...
(kalau tak ok tu sah korang memang ada penyakit tulang rapuh...hehe)


korang tau kan, semua orang perlu tidur, tak kirala barang 
sejam dua sehari, tetapi berdasarkan Rekod Dunia bagi manusia yang 
paling lama tak tidur dipegang oleh Randy Gardner pada tahun 1965, 
iaitu selama 265 jam atau 11 hari! Wah, tahan giler mata dia...
Kalau eiyda tak tidur selama tu sah2 dah pengsan tak bangun2 dah, 
tak pun masuk ICU...hehe..
 



25 comments:

Solihin Zubir said...

11 hari tak tdow? giler ahh..
sy pegang rekod 2hari je..
lpas tu trus pengsan.. hehe..

nur hidayah said...

huhuhu kakiku berbau kah? isk3

cik miera said...

thanks 4 sharing this info ;)

.::: Princess MOMOY :::. said...

menarik...heheh...mcm2
MY RECENT POST: KATAK PURU boleh dimakan ?

boy™ said...

cara mudah utk menaikkan trafik blog anda..hnya gna backlink ini jer...http://backlink10.blogspot.com/

LoVe_LeEyA said...

hebatnye yg x tdo 11 hari tu.. huhu~
tp kesian kt otak die kan.. mesti penat.. =_=

dya adriza said...

gila bah x tido 11 hari!! saya paling lama pun dalam 4 5 hari. lepas tu, memang aku qadak sampai nak dekat 24 jam hambek ko! haha..

Mar said...

xtidur bape jam pon dh rasa nk pgsan,.he3

cik EPAL said...

gila lama tu tak tidoo

Yellow LEOpard said...

11 hari tak tido??uishh lame nye

zalizalu said...

alamak, yer ker nyamuk suka hinggap kaki yang berbau? T_T

아 정 said...

ade rekod baru kat jepon. lebih 11 hari.. ni pasai online game. tapi last org tu mati kat tempat kejadian. tak sempat masuk record.

sekuk tawa said...

lepas aku bace info2 bergune ni..aku rase cam nak g hantok je peha aku kat dinding umah jiran aku

Ain Zulaikha said...

good luck :)

haha mmg power la dia tak tido 11 hari..
hahaa siapa yang dulu selalu kne gigit nyamuk mmg berbau la kakkinya

Hanis Azla said...

info yg menarik ni... lps ni klu nak tidur x yah pasang ubat nyamuk.. sembur perfume ajer.. ha..ha.

Iqin said...

gud lux dear for the last paper ^^

whitecappuccino said...

hmmm..good info...tq!

immukmin said...

ada kajian ckp ..nyamuk suka pd bau yng wangi....cm ne???

♥ Princess ♥ said...

sehari xtido pun xleh....huhuhu

ADEEYA said...

:| I hate nyamuk !

Qistina said...

patut la nyamuk xsuke gigit kaki ku coz xberbau....
ngeh3....

shida saje said...

shida tahan cuma 2hari jew..tp masuk hari ke3 mmg kaw2 tdo ekeke :P

Far8 budak baik said...

perfume kn kaki!!
tak pena di buat org..kau je =P
perghhh..lame gile randy tu tido..
kalah aku..hihi

azhar said...

gila betui mamat tu....11 hari...huhu

tomatokering :) said...

patot nyamok tak suke kat saye ;P

baca sambil derma...click sini...

TiNggAL kEsAn JaRi AnDa Di SiNi...tQ