please click here...

Thursday, December 23, 2010

..CaRa-CaRa MenJaWaB TeLeFoN YaNG BeTuL..

 
1. Soalan: haloo, may i speak to bedah please?
Jawapan: maap.sini bukan balai polis.

2. Soalan: haloo, siapa disana?
Jawapan: ntah. saya kat sini,mane le saya tau sape kat sane..

3. Soalan: haloo, boleh saya bercakap ngan bapak awak?
Jawapan: nak cakap cakap je ler. buat ape tanye saya.

4. Soalan: haloo, boleh sambungkan ke nombor 323?
Jawapan: maap cik,nombor tak boleh disambung,hanye boleh dicampur.

5. Soalan: haloo, mak ade rumah?
Jawapan: mak takde rumah.bapak ade pasal rumah ni bapak yang beli.

6. Soalan: haloo timah, buat ape tu?
Jawapan: kan ke saya tengah bercakap ngan awak kat tepon ni..

7. Soalan: boleh saya bercakap ngan siti?
Jawapan: maap.nombor yang anda dail tidak mahu memberikan
perkhidmatannye... terima kasih

8. Soalan: haloo, tolong panggilkan samad. saya nak bercakap dengannye.
Jawapan: sila panggil sendiri.saya sibuk.maaf

9. Soalan: halloo......
Jawapan
: halo. pusat sakit mental disini. anda ingin mendaftar?

10. Soalan: haloo, saya nak tumpang bertanya...
Jawapan: maaf. ini bukan kaunter pertanyaan.

11. Soalan: haloo, betul ke ini nombor 3234412?
Jawapan: sila dail sekali lagi. kalau saya masih menjawab betul le
tu.
 



31 comments:

mOoN said...

Soklan : Hello..
Jawapan : Nombor yang anda dail tidak cukup...sila cukupkan nombor anda...

boleh dipraktikkan sume ni...ehiks!

Miziey said...

hello.. eiyda der? bole sye komen kt cni? hehe.. nice post..
XD

MiMi PeONy said...

lawak gler, konferm kalo amalkan kne blangkong ngn parents...hehe

Cik Moon said...

haha..yg last tu nampak lg lawak.. ngeee~

MAPPIAU said...

hahahaha pengsan kalau tiap2 hari kene jumpe orang jawab telefon macam ni adoiila...

Syed Hilmi Syed Yahya said...

hahahah,,,ade logiknya disitu,,,,lwak pown ade,,,hehe

renjerkabloi said...

halooo.... apa cerita dunia mlysia hari nie???

qamaYaya said...

ye..mmg betul ni cara2 nya...haha..dan saya telah terkena dgn salah satu drpd jawapan tadi..."maaf ini bkn kaunter pertanyaan..." rase nk hempuk je fon mase tu..hehehe

Fiqah Alias said...

wakaka...terbaikk punyer jwpn..!! hik3..kompem ckp laa..klo itu first time org tu tepon..mmg akan jadi last time jugakla org tu tepon..heee~ fiqah slalu wat yg no 2 & no 8 tu..hee~

Marlina Roslee said...

Hahahah..

cik aied said...

hahaha..gelak guling-guling! hihihi

zazaw said...

HAHA
itu mengonggggg

Sallehudin Said said...

haha ..
gelak rasanya baca ni ..
XD

Queen M said...

hahahaha :P

aki.tilu said...

soalan; hello gud morning, im calling from bank...
(cpt3 potong sblum org tuh abes ckp)
jawapan; the number u have dailed is out of reach, pls dont try again (dgn nada operator yg hampir jadik)

hahahahahha

yuz said...

hahaha..lawak2...bley buat pasni....

iniialahaku said...

hahaha..ok klakar,cm2 plak yer nk taw tul ke x no fon

ayulunera said...

hehehe...klaka......

muaz_kkgp said...

haha....bagus n3 ni...

putERi-kAtEk said...

nasib baik tak ckp:

helooo rumah mayat....boleh saya bantu....hahahahaha

Cikgu Fikri said...

haahaahaahah..
lawak..lawak.. :)

virulent lolita tan benihime said...

ahhahahahahhahahhahaha

n i k l i s a said...

hahahhahahhaha

Anna said...

ha3 XD mmg lawak ni tapi praktik kt yg mmg nk kena je laa,kdg2 org luar negara dpt no. kita,yg no panjang berjela tu.haa,bagi je antra 1 dari post ni.he3 thanks! ;)

toyolkiut said...

helo..
boleh tolong topap?
xde kredit ni..
kekeke..

ummiarissa said...

best je jawapan dia..sukalah...nak gelak ni boleh?ha ha ha

Yui_Wani said...

-______-" macam mane la agaknya rasa si pemanggil ye? xD

teha_sheweet said...

kelakar je.. gelak guling2

MiZi said...

datang jenguk mizi jap...

sedeyhhttp://contengcorner.blogspot.com/2010/12/satu-entry-banyak-kisah.html

AesyaZealous said...

ahhahhah lawak seh!!!

Dye Kronniesar said...

nombor tak boleh disambung,hanye boleh dicampur.

haha.lucu part neh.tapi btol jugak.haha. :P

baca sambil derma...click sini...

TiNggAL kEsAn JaRi AnDa Di SiNi...tQ